Homepage Slider

Είστε εδώ

Εργοστάσιο παραγωγής βιοντίζελ στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών

Ιδιοκτήτης Έργου : ΟΙΚΟΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε.
Τοποθεσία : ΒΙ.ΠΕ Σερρών, Νομός Σερρών
Τεχνολογία :
Κλασική μέθοδος παραγωγής βιοντίζελ.
Παραγωγή βιοντίζελ πρώτης γενιάς.
Ονομαστική δυναμικότητα : 72 MTD ή 24.000 τόνων βιοντίζελ τον χρόνο
Εκτιμώμενο κόστος εργοστασίου : 3.400.000 €
Προβλεπόμενο έτος λειτουργίας : -
 
 
Περιγραφή του Έργου:
 
Μελέτες, σχεδιασμός και αδειοδότηση εργοστασίου παραγωγής βιοντίζελ, με πρώτες ύλες ραφιναρισμένα και εξουδετερωμένα φυτικά έλαια και ζωικά λίπη, απόβλητα και χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια (τηγανέλαια) κ.ά., με περιεχόμενη οξύτητα και υγρασία κατάλληλες για την εφαρμογή της κλασικής διεργασίας παραγωγής βιοντίζελ.
Η μονάδα θα είναι ονομαστικής δυναμικότητας 72 MTD ή 24.000 τόνων βιοντίζελ τον χρόνο και θα εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο χώρο της ΟΙΚΟΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. στη ΒΙ.ΠΕ Σερρών.                        
 
Μέρος από το παραγόμενο βιοντίζελ θα οδηγείται στα διυλιστήρια για ανάμιξη με το συμβατικό ντίζελ και διάθεση του μίγματος στην κίνηση. Άρα, το παραγόμενο από το εργοστάσιο βιοντίζελ θα είναι αυστηρών προδιαγραφών, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ-14214, οπότε το εργοστάσιο θα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την παραγωγή σωστού βιοντίζελ για κίνηση.
Ένα άλλο μέρος από το παραγόμενο βιοντίζελ θα οδηγείται σε μηχανή εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (και θερμότητας).
Το υπόλοιπο μέρος από το παραγόμενο βιοντίζελ θα οδηγείται στους υπάρχοντες καυστήρες πετρελαίου για θέρμανση, αυτούσιο ή σε μίγματα με το συμβατικό πετρέλαιο θέρμανσης.
 
Το εργοστάσιο θα περιλαμβάνει μία μονάδα κλασικής παραγωγής βιοντίζελ, η οποία θα συνδέεται με μία μονάδα εξευγενισμού (ραφινερία) φυτικών ελαίων και ζωικών λιπών που θα εγκαταστήσει η ίδια εταιρεία στον ίδιο χώρο, στα πλαίσια ενός κλασικού μερικώς καθετοποιημένου εργοστασίου παραγωγής βιοντίζελ πρώτης γενιάς.
 
Το έργο δεν προχώρησε λόγω επενδυτικής αδυναμίας του "επιχειρηματία".
 
 
Undefined

Page Back


Κατασκευή Ιστοσελίδων GIM Greek Internet Marketing