Homepage Slider

Είστε εδώ

Διαδικασία παρασκευής των στερεών βιοκαυσίμων

Η πρώτη ύλη, αφού τεμαχιστεί - θρυμματιστεί, ξηραίνεται, μετατρέπεται σε πριονίδι, διαχωρίζεται σε κόσκινο και εισέρχεται στη μηχανή συμπίεσης σε συγκεκριμένες δόσεις, οι οποίες εξαρτώνται από το είδος της πρώτης ύλης και τη διάμετρο του προϊόντος. Εκεί, λόγω των μεγάλων πιέσεων που εφαρμόζονται, των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται λόγω των τριβών και της περιεχόμενης υγρασίας, προκαλείται η εξαγωγή της περιεχόμενης στη βιομάζα λιγνίνης, η οποία δρα ως το συγκολλητικό μέσο μεταξύ των ινών της κυτταρίνης του ξύλου. Αν αλλάξει το είδος της πρώτης ύλης πρέπει να αλλάξει και η δόση της στη μηχανή συμπίεσης. Το μέγεθος της πρώτης ύλης πριν τη συμπίεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 χιλιοστά.

Η περιεκτικότητα σε υγρασία πριν τη συμπίεση παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα των βιοκαυσίμων, ιδίως των πέλλετς, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά το 13%. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία μειώνει την ικανότητα δεσίματος του υλικού σε ένα ποιοτικό προϊόν, την ανθεκτικότητα των πέλλετς, τη θερμαντική τους αξία και την πυκνότητα του όγκου τους. Η μηχανή συμπίεσης (η πρέσα) παράγει απευθείας το τελικό προϊόν, το οποίο, όμως, πριν συσκευαστεί πρέπει να περάσει από τον αφυγραντήρα ώστε να απορροφηθεί η περιττή υγρασία.
 
 
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΛΛΕΤΩΝ
 
Ως πρώτες ύλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα απόβλητα από τις καλλιέργειες, τα δάση και τα χωράφια.
Η πρώτη ύλη, αφού μεταφερθεί στο εργοστάσιο παραγωγής, υφίσταται επεξεργασία διαλογής, τεμαχισμού - θρυμματισμού, αφύγρανσης, κοκκοποίησης, πελλετοποίησης ή μπρικετοποίησης και συσκευασίας. Στη συνέχεια, τα στερεά βιοκαύσιμα διοχετεύονται στην αγορά, με τελικούς αποδέκτες τη βιομηχανία, αγροτικές εγκαταστάσεις και την οικιακή κατανάλωση.
 
 
 
Undefined

Page Back


Κατασκευή Ιστοσελίδων GIM Greek Internet Marketing