Homepage Slider

Είστε εδώ

Ένα εργοστάσιο αξιοποίησης αδρανοποιημένων ζωικών υποπροϊόντων και αποβλήτων

Το καθετοποιημένο εργοστάσιο θα περιλαμβάνει:

  • Μονάδα αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων σφαγείων (με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος) και ρευστοποίησης του περιεχόμενου λίπους.
Η μονάδα αυτή στοχεύει στην αξιοποίηση νωπών ζωικών υποπροϊόντων που αποβάλλονται από σφαγεία και κρεοπωλεία και τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον, με σκοπό την παραγωγή ρευστοποιημένου ζωικού λίπους, το οποίο θα οδηγείται στη μονάδα εξευγενισμού φυτικών ελαίων και ζωικών λιπών του εργοστασίου για περαιτέρω επεξεργασία (ραφινάρισμα) και διάθεσή του, στη συνέχεια, ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοντίζελ, ζωοτροφών κ.λ.π. και όχι για ανθρώπινη κατανάλωση.
 
Κύριο παραπροϊόν της παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί το κρεατάλευρο ή το οστεοκρεατάλευρο (πρωτεϊνικής σύστασης), η διαχείριση και εκμετάλλευση του οποίου θα αποτελεί παράλληλη δράση της εταιρείας.
 
Η τεχνολογία της συγκεκριμένης μονάδας στηρίζεται στην υγρή αδρανοποίηση των ζωικών υποπροϊόντων και όχι στη συμβατική τεχνολογία με cooker. Έτσι, η ποιότητα τόσο του ζωικού λίπους όσο και του οστεοκρεατάλευρου είναι ιδιαίτερα υψηλή.
 
Μία από τις προτεινόμενες μονάδες έχει δυναμικότητα 3 τόνων ζωικών υποπροϊόντων / ώρα, άρα 21.500 - 23.000 τόνων υποπροϊόντων / χρόνο.
Αν η πρώτη ύλη είναι υποπροϊόντα κοτόπουλου, στην περίπτωση αυτή θα παράγονται 2.100 τόνοι ζωικού λίπους / χρόνο και 12.000 τόνοι κρεατάλευρου / χρόνο.
 
Μία άλλη προτεινόμενη μονάδα έχει δυναμικότητα 11.500 τόνων ζωικών υποπροϊόντων / χρόνο.
Αν η πρώτη ύλη είναι υποπροϊόντα διαφόρων ζώων, στην περίπτωση αυτή θα παράγονται 5.500 τόνοι ζωικού λίπους / χρόνο και 3.100 τόνοι κρεατάλευρου / χρόνο.
 
Το παρακάτω διάγραμμα αφορά σε σχετικό έργο της AGROENERGY, για λογαριασμό της AGROIL ENERGY ΑΕΒΕ, το οποίο μελέτησε και σχεδίασε η δεύτερη εταιρεία μας BIODIESEL HELLAS ΕΠΕ.
 
Το επόμενο διάγραμμα αφορά σε άλλο σχετικό έργο της AGROENERGY, για λογαριασμό της SC NATUVIA GREEN ENERGY SRL στο Βουκουρέστι, το οποίο μελέτησε και σχεδίασε η AGROENERGY.
 
  • Μονάδα εξευγενισμού (ραφινερία) μπρούτων ή αποκομμιωμένων φυτικών ελαίων, χρησιμοποιημένων μαγειρικών λιπών και ελαίων (τηγανελαίων), άλλων αποβλήτων φυτικών ελαίων (όξινων ελαίων με σημαντική περιεκτικότητα σε νερό), ζωικών λιπών και αποβλήτων ζωικών λιπών.
Η συγκεκριμένη μονάδα στοχεύει στην αξιοποίηση αποβλήτων ελαιούχων υλών που επιβαρύνουν το περιβάλλον καθώς και μπρούτων φυτικών ελαίων που προέρχονται από ενεργειακές καλλιέργειες, με σκοπό την παραγωγή υψηλής καθαρότητας εμπορεύσιμων φυτικών ελαίων και ζωικών λιπών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες για την παραγωγή βιοντίζελ, ζωοτροφών κ.λ.π. και όχι για ανθρώπινη κατανάλωση.
 
Η μονάδα θα αποτελείται από τρεις επιμέρους μονάδες, τη μονάδα αποφωσφάτωσης μπρούτων φυτικών ελαίων, τη μονάδα εξουδετέρωσης και τη μονάδα ξήρανσης.
 
Μία από τις προτεινόμενες μονάδες έχει δυναμικότητα 2,1 τόνων φυτικού ελαίου ή ζωικού λίπους / ώρα, με δυνατότητα αυτόματης μείωσης στον 1 τόνο / ώρα και αύξησης της δυναμικότητας στους 2,5 τόνους / ώρα.
Άρα, η δυνατότητα λειτουργίας κυμαίνεται από 7.500 έως 19.000 τόνους φυτικού ελαίου ή ζωικού λίπους / χρόνο, με εγγύηση απόδοσης στους 16.000 τόνους πρώτης ύλης (ελαιούχου ύλης) / χρόνο.
 
Στην περίπτωση της πρώτης μονάδας αδρανοποίησης, από την ποσότητα των 16.000 τόνων πρώτης ύλης της ραφινερίας οι 2.000 τόνοι θα είναι η ποσότητα του ζωικού λίπους που θα προέρχεται από τη μονάδα αδρανοποίησης.
 
Στην περίπτωση της δεύτερης μονάδας αδρανοποίησης, από την ποσότητα των 16.000 τόνων πρώτης ύλης της ραφινερίας οι 5.500 τόνοι θα είναι η ποσότητα του ζωικού λίπους που θα προέρχεται από τη μονάδα αδρανοποίησης. Οι υπόλοιποι 10.500 τόνοι πρώτης ύλης θα είναι μπρούτα φυτικά έλαια, τηγανέλαια και άλλα απόβλητα λάδια, ζωικά λίπη κ.ά. που θα προέρχονται από το εμπόριο.
 
Η συγκεκριμένη ραφινερία θα παράγει 15.000 τόνους εξευγενισμένης ελαιούχου ύλης / χρόνο.
 
Το παρακάτω διάγραμμα ροής αφορά σε σχετικό έργο της AGROENERGY, για λογαριασμό της FOUFA BROS S.A., το οποίο μελέτησε και σχεδίασε η AGROENERGY.
Για τους σχετικούς υπολογισμούς επιλέχθηκε η ποσότητα των 2.100 τόνων ελαιούχου ύλης.
περισσότερα...
 
  • Μονάδα προεπεξεργασίας υπερόξινων φυτικών ελαίων και ζωικών λιπών, ολεϊνών, λιπαρών οξέων, αποβλήτων ραφινεριών και άλλων όξινων αποβλήτων ελαιούχων υλών.
Στη μονάδα αυτή θα μετατρέπονται σε βιοντίζελ τα περιεχόμενα στις ελαιούχες αυτές ύλες ελεύθερα λιπαρά οξέα, με τη βοήθεια ενός νέου στερεού ετερογενούς καταλύτη, στα πλαίσια μιας από τις νέες διεργασίες παραγωγής βιοντίζελ που έχει αναπτύξει η καρδιά της επιστημονικής ομάδας της AGROENERGY στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πουτεχνείου.
Η συγκεκριμένη μονάδα στοχεύει στην αξιοποίηση υπερόξινων αποβλήτων ελαιούχων υλών χαμηλής αξίας, με σκοπό την παραγωγή ελαιούχων υλών εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας, οι οποίες θα οδηγούνται στη μονάδα παραγωγής βιοντίζελ ή πρώτα στη μονάδα εξευγενισμού φυτικών ελαίων και ζωικών λιπών του εργοστασίου για περαιτέρω επεξεργασία (ραφινάρισμα) και διάθεσή τους, στη συνέχεια, ως πρώτη ύλη για τεχνικές εφαρμογές, π.χ. για την παραγωγή βιοντίζελ, ζωοτροφών και καθαρών μεθυλεστέρων λιπαρών οξέων, ως καύσιμο μονάδων συμπαραγωγής, αλλά όχι για ανθρώπινη κατανάλωση.
 
Μία από τις προτεινόμενες μονάδες έχει δυναμικότητα 1,5 τόνου όξινων ελαιούχων υλών / ώρα, άρα 10.000 τόνων / χρόνο.
 
Το παρακάτω διάγραμμα ροής αφορά σε σχετικό έργο της AGROENERGY στη Γερμανία, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος τεσσάρων (4) εταιρειών, το οποίο μελέτησε και σχεδίασε η AGROENERGY.
περισσότερα...
 
  • Μονάδα παραγωγής βιοντίζελ.
Η μονάδα αυτή ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιεί το προϊόν της μονάδας εξευγενισμού φυτικών ελαίων και ζωικών λιπών (της ραφινερίας) του εργοστασίου.
 
Μία από τις προτεινόμενες μονάδες έχει δυναμικότητα 4 τόνων βιοντίζελ / ώρα, άρα 30.000 τόνων / χρόνο.
 
Το παρακάτω διάγραμμα ροής αφορά σε σχετικό έργο της AGROENERGY, για λογαριασμό της NUTRIA S.A., το οποίο μελέτησε και σχεδίασε η AGROENERGY.
 
περισσότερα...
 
 
 
 
 
Το διάγραμμα ροής της κάθετης παραγωγικής διαδικασίας:
 

 
Η AGROENERGY έχει κάνει τον ακριβή και λεπτομερή σχεδιασμό ενός τέτοιου εργοστασίου και τη μελέτη λειτουργίας του.
Η AGROENERGY αναλαμβάνει την κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου και εξασφαλίζει τη συνεχή επιστημονική και τεχνική υποστήριξη, καθώς και την πιστοποίηση και διαχείριση των προϊόντων και παραπροϊόντων της παραγωγικής διαδικασίας.
 
Undefined

Page Back


Κατασκευή Ιστοσελίδων GIM Greek Internet Marketing